7 dagen per week geopend op afspraak

★★★★★ 7.000+ tevreden klanten

Levenslange garantie op autoruiten blinderen

Beste prijs-kwaliteit

Posted in

Wat is privacy glas

Posted in

Privacy glas is een synoniem voor autoruiten blinderen. De ruimte in je auto wordt veel meer privé en blikken van mensen buiten de auto krijgen geen kans. Daarmee zijn al twee voordelen van getint glas zichtbaar geworden: meer privacy voor de inzittenden én meer veiligheid. Immers, ook de spullen in de auto kan je van buitenaf niet zien. Van oudsher zijn dan ook vooral de ruiten van bedrijfswagens geblindeerd. Bedrijfswagens hebben vaak dure spullen aan boord. Materialen, voorraad en apparatuur bijvoorbeeld. De inhoud van een bedrijfswagen kan een hoge waarde vertegenwoordigen en het is logisch dat je dat niet aan de hele wereld wilt laten zien. Het kan de verkeerde mensen lokken, mensen die jouw spullen willen stelen. Veiligheid en privacy glas gaan dan ook hand in hand.
Je ziet steeds vaker auto’s met getint glas op de weg. Getint glas (privacy glas) heeft dan ook heel wat voordelen. Autofabrikanten leveren ook steeds vaker nieuwe auto’s af die al zijn voorzien van getint glas. Als je auto nog gewoon glas heeft en je wilt graag privacy glas dan kan je kiezen uit twee mogelijkheden om je ramen te laten tinten. De Blindeer Koning is je hierbij graag van dienst.

Welke prijs voor privacy glas?

De prijs van privacy glas is afhankelijk van verschillende factoren. Van invloed op de prijs zijn het gebruikte soort folie, de grootte en de vorm van de auto en van de ramen zelf (draairuit of vaste ruit). De gemiddelde benodigde montagetijd is ongeveer anderhalf uur voor het tinten van de achterruiten. Indicatieve prijzen inclusief 21% BTW, arbeid en materialen:

Achterportierruit (draairuit) Vanaf €85,- per stuk
Achterportierruit (draairuit) + kleine ruit Vanaf €95,- per stuk
Vaste zijruit Vanaf €35,- per stuk
Achterruit (Hatchback, Station) Vanaf €100,-
Achterruit (Sedan, Coupe) Vanaf €120,-
Voorportierruit (draairuit) Vanaf €90,- per stuk
Voorruit Vanaf €200,-
Voorruit Chameleon Vanaf €275,-
Zonneband Vanaf €80,-

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over prijzen van getint glas of voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Voor- en nadelen van privacy glas

De eerste twee voordelen die we hiervoor al hebben gezien zijn veiligheid en privacy.
Andere voordelen van getint glas:

  • Geen zichtirritatie
  • Bescherming van de huid
  • Stevigere autoruiten
  • Veiligheid bij breuk
  • Minder warm in de auto
  • Mooie uitstraling
  • Brandstof besparing

Getint glas is aangenaam voor de ogen, vooral als de zon schijnt. Met privacy glas heb je geen last meer van fel zonlicht dat de auto inschijnt en van de laagstaande zon. Dit rijdt veel plezieriger.
Getint glas houdt de zon buiten maar ook de UV-straling van de zon. Je hebt dus veel minder of helemaal geen last meer van UV-straling op de huid. Daarnaast blijft ook het interieur veel langer mooi omdat geen of nauwelijks verkleuring optreedt als gevolg van UV-straling. Tenslotte zal het ook veel minder warm worden in de auto als je getint glas hebt. Getinte ramen kunnen tot 94% van de warmte als gevolg van zonlicht buiten houden.

Getinte ruiten zijn steviger en daardoor minder vatbaar voor breuk. Als je hebt gekozen voor glas folie om je ruiten te tinten, dan heb je een significant betere bescherming bij ruitbreuk. De glasscherven vliegen niet in het rond als een ruit breekt, maar blijven plakken aan de folie.

De besparing op brandstof uit zich in het feit dat je de airco minder zult gebruiken of op een lagere stand kunt zetten. Het privacy glas heeft namelijk een reducerende werking.

Een nadeel van privacy glas is dat sommige mensen het niet mooi vinden. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Zij vinden het vooral vervelend dat je binnen in de auto een somber gevoel kunt krijgen. Het is binnen lang niet zo zonnig en vrolijk als in het echt en je kunt als je achterin zit niet even zwaaien naar vrienden en familie als je wegrijdt na een gezellige dag samen.

Glasfolie en coaten

Als je overweegt privacy glas te nemen voor je auto dan kan je kiezen uit het laten coaten van de ruiten of voor glasfolie.
Onder het coaten van ramen wordt verstaan het laten spuiten van de ruiten. De ramen moet worden uitgenomen voordat kan worden gespoten waardoor coaten (aanzienlijk) duurder is dan het laten aanbrengen van glasfolie. Meestal wordt dan ook gekozen voor glasfolie.

Autoruiten laten blinderen door glasfolie is betrekkelijk eenvoudig en er is een grote keuze uit tinten.
De autoruiten worden aan de binnenzijde voorzien van de folie en de ramen hoeven er niet voor te worden gedemonteerd.

Autoruiten tinten bij de Blindeer Koning

De naam zegt het al: wij weten alles van ramen tinten en daarnaast kunnen wij ook koplampen en achterlichten tinten. Ook raamfolie voor gebouwen behoort tot onze expertise. Je kiest bij de Blindeer Koning uit 7 verschillende tinten speciale folie, weergegeven in een percentage lichtdoorlaatbaarheid. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en adviseren je uiteraard bij het maken van je keuze.

Het aanbrengen van de raamfolie vraagt om kennis en ervaring en is secuur vakwerk dat onze werknemers prima voor je kunnen uitvoeren. Wij geven je dan ook graag een levenslange garantie op het tinten van je autoruiten. Onze werkplaats is heel erg schoon zodat stofdeeltjes geen kans krijgen. Raamfolie is namelijk gevoelig voor stof.

De Blindeer Koning werkt met de beste materialen windowfilms zodat wij een hoge kwaliteit kunnen garanderen. Ook hier geldt dat je kiest uit verschillende tinten uitgedrukt in lichtdoorlaatbaarheid. Kies voor een neutrale kleur (vrijwel identiek aan getint glas), voor metaal vrij (geen storing van GPS-signaal en andere apparaten die met radiosignalen werken) of kies voor duurzame raamfolie zoals de Suntek Evolve. Deze folie is extreem warmtewerend en heeft een hardere krasvaste laag, waardoor je nog langer kunt genieten van jouw getinte autoruiten.

Wet- en regelgeving

Je dient natuurlijk op de hoogte te zijn van de geldende wet- en regelgeving als je je ramen wilt laten blinderen. Voor het blinderen van autoruiten zijn namelijk Europese richtlijnen opgesteld waar de bestuurder zich aan heeft te houden. Zo moet de voorruit minimaal 55% licht doorlatend zijn en moeten de zijramen aan de voorzijde ook minimaal 55% licht doorlatend zijn. Alleen als de auto is voorzien van een rechter buitenspiegel mogen de achterruiten zijn voorzien van een donkere autoruit folie. De Blindeer Koning is altijd op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving zodat wij je daarover kunnen informeren en adviseren.

Kies voor de experts van Blindeer Koning

Wil je getint glas en heb je informatie en advies nodig? Wil je kunnen kiezen uit alle mogelijke opties en zeker zijn van kwaliteit en service? Kies dan voor de experts van de Blindeer Koning! Wij zijn 7 dagen per week geopend op afspraak en je kunt ons altijd bellen of mailen voor informatie, advies of voor het opvragen van een vrijblijvende offerte. Neem contact met ons via info@blindeerkoning.nl of bel ons met 06-21886624 of stel je vragen via Whatsapp.

Join the conversation

Winkelwagen 0
Recent bekeken 0