Auto chiptuning

Auto chiptuning op maat

Wat is chiptuning?

Chiptuning van uw auto heeft als doel het optimaliseren van de motor van de auto. Door een auto te chippen kan de motor krachtiger en sneller worden gemaakt maar is deze tevens ook zuiniger. Bij de productie van een automotor wordt een zogenaamde veiligheidsmarge ingesteld zodat de motor altijd goed kan presteren. Ook onder slechte omstandigheden, bijvoorbeeld als de motor wordt voorzien van minder goede brandstoffen en olie. Een automotor presteert door deze veiligheidsmarge minder dan mogelijk zou zijn. Door te kiezen voor chiptuning kunt u de veiligheidsmarge oprekken waardoor de motor en daarmee de auto aanzienlijk beter gaan presteren.

Voordelen van chiptuning

Door chiptuning van uw auto kan een toename van 25 tot 30% van het vermogen worden bereikt. Deze toename van het vermogen van de motor heeft verschillende voordelen. U kunt er voor kiezen sneller te gaan rijden. Als u echter kiest voor een gelijke rijstijl als voor het auto chippen, dan is het grote voordeel van de chiptuning de verbruiksreductie. Door het veel hogere rendement kunt u tot 10% besparen op brandstof. Moderne motoren worden aangestuurd door een ECU (Electronic Control Unit) en deze ECU kan worden aangepast. Deze aanpassing vindt plaats door software te plaatsen waarin de hoeveelheid brandstof, turbodruk en inspuiting is aangepast. Hierdoor is 25 tot 30% toename van het vermogen mogelijk.

Chiptuning kosten

De Blindeerkoning biedt in samenwerking met Beek Auto Racing tuning aan voor uw auto. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare tuner die verstand van zaken heeft want als chiptuning verkeerd wordt toegepast kan dit grote nadelige gevolgen hebben. Beek Auto Racing is een ervaren partij op het gebied van chiptuning waar u uw auto in vertrouwde handen geeft. Alvorens uw auto aan te passen wordt eerst vastgesteld welke software u heeft voordat wij overgaan tot aanpassingen. Vrijwel elk merk auto kan door ons worden voorzien van chiptuning en daarnaast zijn wij gespecialiseetd in de volgende merken: BMW, alle VAG producten (Audi, Volkswagen, Porsche, Seat en Skoda), Peugeot, New MINI, Range Rover, Subaru en Iveco. Rijdt u een ander merk auto neem dan gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Motormanagementaanpassingen zijn er al vanaf € 325,- incl. BTW afhankelijk van het bouwjaar en het model. Houd er rekening mee dat door veranderingen aan uw auto de fabrieksgarantie mogelijk vervalt. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over chiptuning op maat.

Tuningbox

De Blindeerkoning is dealer van de TuningBox, een externe box die kan worden gemonteerd en afgesteld op de vermogenstestbank (rollentestbank). Hierdoor kan de Tuningbox geheel worden afgestemd op uw auto waarbij rekening wordt gehouden met de thermische belasting zodat zonder risico’s het maximaal haalbaar vermogen wordt bereikt. Een groot voordeel van de Tuningbox is dat deze kan worden gedemonteerd waarna uw auto zich weer in de originele staat bevindt.

U heeft de keuze uit Tuningbox Classic of Tuningbox Evolution. Beide opties werken volgens hetzelfde principe met dit verschil dat bij de Classic één signaal, dus één aansluiting wordt gebruikt. Bij de Evolution wordt gebruik gemaakt van meerdere signalen en van hoge kwaliteit AMP-stekkers. Om de reactietijd te verbeteren wordt gebruik gemaakt van ultrasnelle microcontrollers die de gegevens automatisch doorsturen naar de ECU. Het resultaat hiervan is meer vermogen dan bij de Classic versie.

Tunepedal

Door toepassing van een tunepedal zullen de versnellingen van uw auto veel dynamischer werken en dit geeft uw acceleratie een extra boost. De responstijd wordt door de tunepedal aanzienlijk verkort en is veel krachtiger. Ook bij auto’s met een directe inspuiting, en common rail is deze verbetering merkbaar. Is er bij de oorspronkelijke acceleratie een kleine vertraging, met de tunepedal versnelt u onmiddellijk. In alle versnellingen, ook als uw auto is voorzien van een zogenaamde “sportknop”.

7 DAGEN PER WEEK OOK 'S AVONDS​

OFFERTE OP MAAT

“U kunt bellen naar 06 2188 6624 of wilt u liever teruggebeld worden?”
  • Informatie auto

  • Tinten / blinderen

  • Overige

  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf.

Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

OFFERTE OP MAAT

“U kunt bellen naar 06 2188 6624 of wilt u liever teruggebeld worden?”

Offerte raamfolie voor gebouwen

Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Chat openen