7 dagen per week geopend op afspraak

★★★★★ 7.000+ tevreden klanten

Levenslange garantie op autoruiten blinderen

Beste prijs-kwaliteit

Posted in

Zelf je autoruiten blinderen?

Posted in

Van plan zelf je autoruiten te blinderen? Zorg dat je het goed doet, zodat luchtbellen en oneffenheden vermeden worden, en je veilig kunt autorijden.
Om je op weg te helpen, leidt deze blog je door de meest effectieve methoden om het zelf te doen. Kom je er niet uit of wil je liever dat alles perfect wordt geplakt? Dan helpen we je graag verder.

1. Nulmeting van de lichtdoorlatendheid

Er zijn beperkingen aan hoe donker autoruiten mogen zijn. De voorruit van een voertuig moet in Nederland ten minste 55% lichtdoorlatendheid hebben. Voor de zijruiten is dit percentage ook 55 procent. Mits je auto een rechterspiegel heeft, mogen de achterruiten zo donker als je zelf wilt getint worden.

Het is mogelijk dat je autoruiten geen 100% lichtdoorlatendheid kent omdat hij eerder in de fabriek gecoat is. Laat bijgevolg eerst de transmissie van je auto controleren voor je zelf probeert je ruiten te verduisteren. Zo voorkom je dat je een boete krijgt.

2. Van te voren je auto goed schoonmaken

Ben je er zeker van dat de blindeerfolie waarmee je jouw auto gaat blinderen toegestaan is? Dan mag je aan de slag. Begin met het schoonmaken van de autoruiten met glasreiniger. Verwijder eventuele stickerresten en zorg dat de ruit schoon, vetvrij en droog is. Zorg er ook voor dat er geen vuil of stof op de rest van het interieur van je auto ligt.

3. Snij de blindeerfolie in de juiste afmetingen

Om de afmetingen van het raam te bepalen, meet je met een meetlint. Je kunt dan met een potlood de juiste maten op de folie natekenen en ze uitknippen. Meet 2 extra centimeters aan elke rand om er zeker van te zijn dat je genoeg hebt als dat nodig is. Rol dan de folie aan de buitenkant uit om de afmetingen te controleren; knip of snij zo nodig overtollige stukken weg.

4. Plak de blindeerfolie op het raam

Als je goed gemeten hebt, kun je nu de ramen beplakken. Om deze folie aan de binnenkant van de auto aan te brengen, maak je eerst het raam nat met water en afwasmiddel. Verwijder een hoekje van de beschermende folie en maak ook dat hoekje nat voordat je het helemaal verwijdert. Verwijder de rest van het beschermfolie langzaam nadat je het op de autoruit gelegd hebt. Het beste resultaat krijg je als je elk nieuw stukje folie een voor een bevochtigt en er voorzichtig over wrijft.

5. Voorkom oneffenheden en luchtbelletjes

Is de blindeerfolie goed aangebracht? Je kunt dan beginnen met eventuele luchtbellen of oneffenheden onder de folie weg te werken. Om de folie glad te strijken gebruik je een raamwisser of een speciale rakel. Ben je klaar met deze taak? Dan mag je met een gerust hart in de door jou zelf getinte auto rijden!

Wel of niet autoruiten zelf blinderen?

Autoruiten perfect tinten is zo makkelijk nog niet. Vaak blijven er wanneer je het zelf probeert oneffenheden of luchtbelletjes achter onder de folie. Super zonde, natuurlijk.

Wil je een gladde afwerking maar lukt het je niet om zelf de ruiten van je auto te blinderen? Bij de Blindeer Koning zijn we er om je te helpen beslissen hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Daarnaast krijg je bij ons levenslange garantie op het door onze specialisten uitgevoerde blindeerwerk.

Winkelwagen 0
Recent bekeken 0