7 dagen per week geopend op afspraak

★★★★★ 7.000+ tevreden klanten

Levenslange garantie op autoruiten blinderen

Beste prijs-kwaliteit

< Alle onderwerpen

Welke delen van de auto kunnen worden ontchroomd?

In de boeiende wereld van auto-aanpassingen is de trend om chroom van auto’s te verwijderen sterk in opkomst. Overweeg je om jouw auto te personaliseren door bepaalde chroomonderdelen te ontchromen voor een unieke en moderne look? Dit artikel duikt in de details van het ontchromen van een auto, welke delen je kunt aanpassen en hoe je hiermee een opvallende verandering kunt realiseren.

Wat is ontchromen?

Ontchromen verwijst naar het proces waarbij chroomaccenten van je auto worden verwijderd of bedekt. Chroom wordt traditioneel gebruikt voor sierlijsten en accenten op auto’s en kan variëren van de grille tot de velgen. Veel autobezitters kiezen tegenwoordig echter voor een meer gestroomlijnde en minder glanzende afwerking.

De voordelen van je auto ontchromen

 • Verbeterde esthetiek: Ontchromen geeft je auto een moderne, sportieve look die zich onderscheidt van het standaard glanzende chroom.
 • Persoonlijke touch: Het personaliseren van je auto door ontchromen biedt de mogelijkheid om je voertuig echt uniek te maken.

Onderdelen van de auto die je kunt ontchromen

Verschillende delen van je auto zijn geschikt voor ontchromen, zoals:

 • Grille: Het ontchromen van de grille kan de voorkant van je auto een stoere en opvallende uitstraling geven.
 • Deurgrepen: Voor een subtiele maar merkbare verandering kun je de deurgrepen ontchromen.
 • Spiegelkappen: Het verwijderen van chroom van spiegelkappen zorgt voor een meer uniforme en ingetogen look.
 • Velgen: Ontchromen van je velgen geeft je auto een sportieve flair en kan de algehele uitstraling van het voertuig transformeren.

Het proces van ontchromen

Het ontchromen vraagt om vakmanschap en precisie. Dit proces kan variëren van het simpelweg verwijderen van de chroomlaag tot het aanbrengen van een nieuwe finish, zoals matte verf of een speciale folie.

Belangrijke overwegingen bij het ontchromen

Voordat je de stap zet, overweeg het volgende:

 • Budget: De kosten voor het ontchromen kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project en de gewenste afwerking.
 • Professionele service versus DIY: Overweeg of je deze klus aan een professional overlaat of dat je zelf aan de slag gaat. Elk heeft zijn eigen voordelen:

Professionele Service

 • Expertise en ervaring: Professionals hebben de kennis en ervaring om het ontchromingsproces efficiënt en effectief uit te voeren. Ze kunnen omgaan met eventuele uitdagingen en zorgen voor een hoogwaardige afwerking.
 • Tijdsbesparing: Door een expert in te schakelen, bespaar je zelf veel tijd. Je hoeft niet zelf te leren hoe het proces werkt of tijd te besteden aan het uitvoeren ervan.
 • Garantie: Veel professionele services bieden garantie op hun werk, waardoor je verzekerd bent van kwaliteit en duurzaamheid.

DIY (Doe-het-zelf)

 • Kostenbesparing: Het zelf uitvoeren van het ontchromingsproces kan kostenbesparend zijn omdat je niet hoeft te betalen voor arbeid. De enige kosten zijn de materialen die je nodig hebt.
 • Flexibiliteit: Je hebt volledige controle over het project, van start tot finish. Je kunt werken in je eigen tempo en aanpassingen maken zoals jij dat wilt.

Beide opties hebben dus hun eigen voordelen. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeuren, vaardigheden, en budget. Als je zeker bent van je DIY-vaardigheden en graag geld bespaart, kan het zelf doen een goede optie zijn. Als je echter waarde hecht aan professionaliteit, kwaliteit, en gemak, is het inschakelen van een professional waarschijnlijk de betere keuze.

Conclusie

Het ontchromen van je auto is een spannende manier om een persoonlijke en moderne draai aan je voertuig te geven. Door zorgvuldig te overwegen welke onderdelen je wilt aanpassen en of je voor een professionele service kiest of het zelf aanpakt, kun je jouw auto omtoveren tot een opvallend en uniek object op de weg. Met een goed uitgevoerd ontchromingsproject zal jouw auto zeker hoofden doen draaien.

Inhoudsopgave
Winkelwagen 0
Recent bekeken 0