7 dagen per week geopend op afspraak

★★★★★ 7.000+ tevreden klanten

Levenslange garantie op autoruiten blinderen

Beste prijs-kwaliteit

Koplampen polijsten

Wat doe je tegen vergeelde of doffe koplampen?

Je kunt vergeelde of doffe koplampen herstellen door ze te polijsten. Dit is een nauwkeurig klusje, maar met onze ruime ervaring garanderen we dat je koplampen binnen een uur weer als nieuw zijn. Het is essentieel dat je koplampen genoeg licht geven, niet alleen voor een beter zicht, maar ook om goed gezien te worden. Tijdens de APK-keuring wordt de lichtopbrengst niet voor niets gemeten; als deze onvoldoende is, wordt je auto afgekeurd. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de hele koplamp te vervangen, maar dat is een kostbare zaak.

Het polijsten van je koplampen heeft hetzelfde effect als nieuwe koplampen: het zorgt voor een optimale lichtopbrengst en je kunt er weer jaren mee vooruit. Bij de Blindeer Koning ben je aan het juiste adres voor het vakkundig polijsten van koplampen tegen een scherpe prijs. Het is ook mogelijk om slechts één koplamp te laten polijsten, bijvoorbeeld als er door schade één koplamp vervangen is. Op deze manier zien beide koplampen er weer uniform uit.

Doffe koplampen Herstellen Incl. UV coatingVanaf €100,-

Waarom worden koplampen dof?

Koplampen van auto’s kunnen na verloop van tijd geel worden of dof raken, een natuurlijk proces. Omdat koplampen tegenwoordig van kunststof zijn, voorzien van een beschermende coating, krijgen ze vroeg of laat te maken met krasjes. Deze kunnen ontstaan door de wasstraat, maar ook door vuil, stofdeeltjes of strooizout. Meestal gaat het om kleine krasjes die je gemakkelijk kunt wegpolijsten. Ook UV-straling en de hitte van de lampen beschadigen het kunststof van de koplampen. Doffe of vergeelde koplampen verminderen je zicht, wat niet alleen een esthetisch probleem vormt, maar ook de verkeersveiligheid kan beïnvloeden, vooral tijdens nachtelijke ritten. Het is dan ook aan te raden je koplampen te laten polijsten, niet alleen om ze er weer als nieuw uit te laten zien, maar ook om te voldoen aan de eisen van de jaarlijkse APK-keuring. Als je zelf aan de slag wilt, is het polijsten van koplampen met tandpasta een bekende doe-het-zelfmethode om doffe of vergeelde koplampen weer helder te krijgen. Regelmatig onderhoud van je auto’s koplampen is essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren en je veilig kunt rijden.

Koplampen laten polijsten

Het polijsten van doffe koplampen is een effectieve manier om je auto een frisse look te geven en tegelijk je veiligheid op de weg te vergroten. Door de invloed van het weer en UV-straling kunnen je koplampen na verloop van tijd dof worden of er verweerd uitzien. Polijsten herstelt niet alleen hun oorspronkelijke glans, maar verbetert ook je zichtbaarheid op de weg. De helderheid van koplampen is essentieel voor goed zicht in het donker en zorgt ervoor dat andere weggebruikers je goed kunnen zien. Het laten polijsten van je koplampen is dus niet alleen een cosmetische ingreep om je voertuig er weer als nieuw uit te laten zien, maar het draagt ook bij aan je verkeersveiligheid en rijcomfort. Bovendien helpt het aanbrengen van wax na het polijsten om je koplampen schoon te houden en hun helderheid te behouden. Het polijstproces omvat vaak schuren en het gebruik van speciale polijstmiddelen, hoewel sommige mensen ook alledaagse producten zoals tandpasta gebruiken om hun koplampen op te knappen.

Hoe kan ik zelf doffe koplampen polijsten?

Wil je je koplampen polijsten? Het is zeker mogelijk om dit zelf te doen. Op het internet vind je allerlei tips en huismiddeltjes voor de doe-het-zelver. Toch adviseren we je om een speciale koplamp polijstset aan te schaffen voor het reinigen van je koplampen. Deze sets zijn specifiek ontwikkeld voor dit doel en bevatten een beschermende coating die ervoor zorgt dat je koplampen langer helder blijven. Als je koplampen erg aangetast zijn, kan een tweede behandeling nodig zijn. In dat geval moet je een extra setje kopen.

Neem er wel de tijd voor, want je moet verschillende stappen doorlopen. De behandeling start meestal met het schuren en het polijsten met een polijstmiddel. Gebruik een schone, droge doek om dit vervolgens te verwijderen. Voordat je verdergaat met polijsten, moeten de koplampen echt helemaal schoon zijn. Bij een polijstset voor koplampen zit vaak een speciaal reinigingsmiddel voor vuile koplampen. Voor een grondige reiniging moet je meerdere stappen volgen. Lees de gebruiksaanwijzing goed door.

Zodra de koplamp volledig schoon en droog is, breng je opnieuw het polijstmiddel aan en wrijf je het goed in. Gebruik weer een schone doek om alle resten te verwijderen. Nu is het tijd om de beschermlaag (coating) aan te brengen. Maar voordat je dit doet, moet je eerst een hechtlaag aanbrengen zodat de coating goed blijft zitten. Rijd nog niet meteen rond met je prachtig glanzende koplampen, want de laag moet vaak nog uitharden. Ben je niet tevreden met het resultaat of lukt het je niet alleen? Neem dan contact op met de Blindeer Koning, we helpen je graag verder.

WAT KOST KOPLAMPEN POLIJSTEN?

Wil je jouw doffe of verweerde koplampen voordelig laten herstellen? Dan ben je bij de Blindeer Koning aan het juiste adres. We vragen ongeveer € 50,- per te polijsten koplamp. Goedkoper vind je het in Nederland niet. Als je op afspraak langs komt, kun je gewoon wachten terwijl we de behandeling uitvoeren. Onze medewerkers leveren vakwerk voor een scherpe prijs.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

Heb je last van vergeelde of doffe koplampen? Laat ze dan polijsten en herstellen door de specialisten van de Blindeer Koning in Delft. Maak een afspraak en wij zorgen ervoor dat je koplampen weer perfect gepolijst zijn. Je kunt zelfs wachten terwijl we bezig zijn. Met onze professionele middelen hebben we ongeveer een half uur nodig om de doffe koplampen te herstellen. Wil je liever eerst een offerte? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Vind je het lastig om je auto doordeweeks langs te brengen? Maak dan gebruik van onze service in het weekend. Geen probleem, wij zijn zeven dagen per week op afspraak geopend. Maak nu snel een afspraak.

Wij helpen je graag verder!

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een bericht

Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen

Winkelwagen 0
Recent bekeken 0