Dagelijks bereikbaar tussen 08.30 en 22.30 op 06 21 886 624
Tuningbox

Tuningbox
Blindeerkoning is dealer van de TuningBox.

Deze externe box kunnen wij voor u monteren en eventueel afstellen op de vermogenstestbank ( rollentestbank)
Zo maken wij een Tuningbox geheel afgestemd op uw auto rekening houdend met de thermische belasting en zodoende het maximaal haalbaar vermogen en koppel zonder onnodige risico’s.

Voordeel van de Tuningbox is dat deze te demonteren is waardoor dit uitermate geschikt is voor leaseauto’s, dit met oog op het behoud van de garantie. Bij het demonteren van de box is de auto weer geheel origineel.

Tuningbox Classic of de Tuningbox Evolution

De volgende twee oplossingen kunnen wij u aanbieden: de TuningBox Classic of de Evolution TuningBox. De TuningBox Classic is uitgerust met dezelfde techniek als de Evolution TuningBox. Het grote verschil tussen beide is de aansluiting op de motor. Bij de Classic gebruiken we één signaal (één aansluiting).

Bij de Evolution gebruiken we meerdere signalen. De Evolution TuningBox is uitgerust met hoge kwaliteit AMP-stekkers. Om de reactietijd te verbeteren maken we gebruik van ultrasnelle microcontrollers. Die microcontrollers sturen de gegevens automatisch door naar de ECU.

Bij de Evolution box krijgt de motor door het gebruik van meerdere signalen ook meer vermogen dan bij de Classic box met één signaal.

Waarom zulke grote krachtverbetering? U steekt de Evolution box op de sensor van de common rail (zoals bij vele powerboxen op de markt) maar u steekt deze Evolution box ook op de turbodruk. Zo werkt hij tegelijkertijd op de injectie- en turbodruk!
Omdat het Evolution Tuning Box-programma met beide parameters werkt, krijgt u 7% meer kracht dan met een gewone powerbox.

De Evolution Tuning Box lijkt in veel aspecten op chiptuning (ECU remapping).

Tune pedal
De versnellingen van het voertuig zijn dynamischer, geeft uw acceleratie een extra boost!

Dankzij de Tune Pedal verkort deze responstijd aanzienlijk. De versnelling gebeurt in real time en is veel vinniger.
Ook bij auto’s met een directe inspuiting, en common rail is deze verbetering merkbaar. Bij de oorspronkelijke acceleratie is er een kleine vertraging. Met de Tune Pedal echter versnelt u onmiddellijk, in alle versnellingen.
Zelfs als uw auto voorzien is van een “Sport”-knop, verbetert de Tune Pedal alsnog de versnellingsprestaties.De Tune Pedal verhoogt het vermogen niet, en ook wordt de van 0-100 acceleratie niet sneller maar verbetert de acceleratierespons en kan worden gebruikt in combinatie met een extra Tuningbox.

Meer informatie kun je ook vinden op tuningbox.com.

Als u nog vragen heeft kun je gerust contact met ons opnemen of vraag een offerte aan.