Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 156 beoordelingen
Dagelijks bereikbaar tussen 09:00 en 22:00 op 06 21 886 624
Koplampen polijsten

Koplampen polijsten en herstellen

Wat doe je tegen vergeelde of doffe koplampen?

Het herstellen van vergeelde of doffe koplampen kan je doen door het polijsten van de koplampen. Het is een precies werkje, maar wij hebben hier ruime ervaring mee en beloven dat je koplampen er met een uur weer als nieuw uitzien. Het is belangrijk dat de koplampen voldoende licht geven, niet alleen voor beter zicht, maar ook om beter gezien te worden. Het is niet voor niets dat bij de APK-keuring de lichtopbrengst wordt gemeten. Wanneer die onvoldoende is, wordt de auto afgekeurd. Je kunt natuurlijk ook gewoon de hele koplamp vervangen, maar dat wordt een dure aangelegenheid.

Het polijsten van de koplampen geeft hetzelfde effect als nieuwe koplampen, het zorgt voor een optimale lichtopbrengst en je kan er weer jaren mee vooruit. Bij Blindeerkoning ben je op het juiste adres voor het vakkundig polijsten van koplampen, voor een scherpe prijs. Het is ook mogelijk om één koplamp te laten polijsten. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er door schade één koplamp is vervangen. Zo zien beide koplampen er weer hetzelfde uit.

Waarom worden koplampen dof?

Koplampen van auto’s zullen op den duur vergelen of dof worden, dat is een natuurlijk proces. Omdat koplampen tegenwoordig gemaakt worden van kunststof, waarop een coating is aangebracht, zullen er vroeg of laat krasjes ontstaan. Dat kan komen door de wasstraat, maar ook door vuil en stofdeeltjes of strooizout. Meestal zijn het kleine krasjes die gemakkelijk kunnen worden weg gepolijst. Ook uv-straling en de hitte van de lampen tasten de kunststof van de koplampen aan.

Doffe koplamp gepolijst
Gepolijste koplampen voor en na

Hoe kan ik zelf koplampen polijsten?

Het is goed mogelijk de koplampen zelf te polijsten. Op internet staan allerlei tips met huismiddeltjes voor de doe-het-zelver. Toch raden wij aan een speciaal setje voor het reinigen van koplampen aan te schaffen. Deze zijn er echt voor ontwikkeld en er zit een beschermende coating bij die zorgt dat de koplamp langer helder blijft. Wanneer de koplampen erg aangetast zijn, is het soms nodig om de koplampen een tweede behandeling te geven. Hiervoor moet een tweede setje worden aangeschaft.

Je moet er wel even de tijd voor nemen, want er moet een hele reeks handelingen worden verricht. Vaak begint de behandeling met het aanbrengen en inwrijven van het polijstmiddel. Gebruik een schone droge doek om dit weer te verwijderen. Voordat je verder kunt met polijsten, moet de koplamp super schoon zijn. Meestal zit er bij een polijstsetje voor koplampen een apart reinigingsmiddel dat voor vuile koplampen gebruikt kan worden. Voor een intensieve reiniging moeten verschillende handelingen worden verricht. Volg de gebruiksaanwijzing zorgvuldig.

Wanneer de koplamp echt helemaal schoon en droog is, breng je opnieuw het polijstmiddel aan en wrijf je het nogmaals in. Gebruik weer een schone doek om de resten te verwijderen. Nu moet de beschermlaag (coating) worden aangebracht. Voordat dit mogelijk is, moet eerst een hechtlaag worden aangebracht, zodat de coating goed blijft zitten. Ga nog niet rijden met je mooie glanzende koplampen, want de laag moet vaak nog uitharden. Valt het resultaat tegen of kom je er zelf niet uit? Neem contact op met Blindeerkoning, wij helpen je graag verder.

Wat kost het om koplampen te polijsten?

Wil je goedkoop jouw koplampen laten herstellen? Dan ben je bij Blindeerkoning aan het goede adres. In 2018 rekenen we circa € 30,- per koplamp. Goedkoper zul je het in Nederland niet vinden. Wanneer je op afspraak langskomt, kun je gewoon op de behandeling wachten. Onze medewerkers leveren professioneel werk voor een scherpe prijs.

Maak vandaag nog een afspraak

Heb je last van vergeelde of doffe koplampen? Laat ze polijsten en herstellen door de specialisten van Blindeekoning in Delft. Maak een afspraak en wij zorgen voor perfect gepolijste koplampen. Je kunt er zelfs op wachten. Met onze professionele middelen zijn we in ongeveer een half uur klaar met het herstellen van de koplampen. Wil je liever eerst een offerte laten maken? Dat kan natuurlijk ook. Is het lastig om je auto doordeweeks langs te brengen en maak je liever gebruik van onze service in het weekend? Geen probleem, wij zijn 7 dagen per week geopend op afspraak. Maak snel een afspraak.

 

Wij zijn gewoon geopend maar houdt rekening met de Coronamaatregelen:

Wij blijven, zolang het verantwoord is, gewoon geopend.
Alleen nemen wij extra voorzorgsmaatregelen voor zowel onze klanten als onze medewerkers!
Uiteraard bent u welkom bij ons bedrijf maar wij willen u met klem vragen om uw afspraak of bezoek aan ons bedrijf uit te stellen:

- In geval u last heeft van neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts.
- Als u recent uit risicogebieden in het buitenland bent gekomen.
- Als u afgelopen 14 dagen contact heeft gehad met mensen met een bevestigde corona-infectie.
Verder;
- Auto achterlaten wordt aangeraden en gewaardeerd.
- Maximaal 2 persoon wordt toegelaten binnen ons pand.
- U kunt buiten het pand wachten of in de wachtruimte dus niet in de werkplaats.
- Houd minimaal 1.5 meter afstand van elkaar.
- Geen fysiek contact.